Thursday, November 5, 2015

Tashahhud molitve i blagoslova recitovao prije povratka mir da se mole da Svetog proroka (SAW) je naložio




Ala mu bisamillaha oyasasalatu rasulillaha
------------------------------------------
Molitve za mir i blagoslov nakon čitanja <<< Tashahhud prije povratka da se mole da je Časni Poslanik (savs) je naložio >>>
___________
«اللهم إني أعوذ بك من عذاب جهنم, ومن عذاب القبر, ومن فتنة المحيا والممات, ومن شر فتنة المسيح الدجال».
___________
(Aya-B-Humma Inni auyu Bika min jahannama 'wa min' Aya-račun kbabari, phitanatila Mahiya Wall Mama Wa-ti Min, Min sarari biti masihida phitanatila dajja-Law).
___________
"O Allahu! Uzimam utočište u Tebi od kazne pakla, od muke groba, sa suđenja života i smrti i zlo iskušenje da Mesih Ad-Dajjal ". (Buhari, Muslim)
___________
To je tako važno da pročitate 01:00 moli da Časnog Poslanika (savs) zapovjedio za većinu ljudi, ali mi to ne znamo, samo smo sljedeći doyatai Thaki
___________
(Inni yalamatu-Humma kasira odnosi sa sobom u redu. Footed iyagaphiruy illa Anta yunuba. Phagaphira magaphiratama Lee Min 'inadika oyarahamani Innaka anatala gaphurura Rahim). (Buhari)
___________
OK, nema problema, ali doyata da se moli, treba reći Poslanika (savs) rekao, svima u molitvi od groba, dovraga, svi suđenja života i smrti i da potraže utočište kod Allaha od suđenja u Dajjal. (Buhari, Muslim)
___________
Dakle, nakon čitanja posljednjem sastanku tasahuda i molitve Bogu za spas iz prva stvar u vremenu 4:00, onda nema problema, ako imate bilo koji drugi molitvu.

No comments:

Post a Comment