Sunday, October 18, 2015

Vrlina Ashura Post




Vrlina Ashura Post
P: Ja sam čuo Ašure brzo ili iskup za grijehe iz prošle godine daje to pravo? Ono što grijesi oprošteni; Značaj? Zbog visokog kalibra dana, pa šta?
Odgovor:
Hvala Allahu.
Jedan:
Posni Ašura iskup za grijehe iz prošle godine. U očekivanju Poslanika savs kaže: "Nadam se da će nagradu od Allaha gladovanja Arafat će oprostiti grijehe u proteklih godinu i naredne godine. Ašura će brzo očistiti grijehe protekle godine, više nade. "[Sahih Muslim (1162)] Ovo je dan posta na nas milošću Allah će oprostiti grijehe protekle godine. Uistinu, Allah je pun Bounty.
Ramazan post na Ašure velika čast proroka bio je veoma zainteresovan. Ibn Abbas (ra) ispričao da je on rekao: ". Phajilatapurna dan Ašure Post i ramazan mjesec posta, Svetog proroka nije sebe vide kao više zainteresirani da vide drugi ramazana" [Sahih al-Buhari (1867)]
Hadis يتحرى nagrada primljene naknade i interes riječi koje je koristio za premotavanje naprijed.
Dva:
Poslanik mir s alahi Ašure postom i zato drugovi inspirisati keramake hadis po Buhari (1865) Ibn Abbas (RA) ispričao da je rekao: "Poslanik savs kada je došao u Medinu i našli Jevreji poste dan Ašure čuva. On je rekao: Zašto brzo? Oni su rekli: Ovo je dobar dan. Na današnji dan sinovima Izraela, Bog je otkupio iz ruke njihovih neprijatelja; Dakle, Poslanik Musa postio na ovaj dan čuva. Poslanik savs je rekao: Mojsije bliže od tebe. Kao rezultat toga, dan je postio i naredio drugima da brzo. "
Hadis Citat: "To je dobar dan," muslimanske tradicije eseche "Ovo je veliki dan. Mojsije i njegov narod Bog je iskupio ovaj dan, i utopio faraon i njegovi ljudi ubijeni. "
Hadis Citat: "Tako Mojsije, savs ovaj dan gladovanja" Sahih Muslim, ima malo više da "... u znak zahvalnosti Allahu; Tako da bismo brzo na ovaj dan. "
Buhari eseche jedna tradicija: "Ovaj dan je velika čast da ćemo brzo."
Hadis citira: "gladovanja naredio drugima," Buhari eseche jedna tradicija ", rekao je on svojim učenicima: to je bliže nego što su Mojsije. Tako brzo ".
Tri:
Ašura postom i oprost grijeha će samo sagira. Poseban značaj se ne može oprostiti bez pokajanja. Nawawi (RH), rekao je: Posni Ašure iskup za grijehe svih sagira. Jedan oblik važnost značenja riječi hadis, iskup za grijehe svih. Onda je rekao: "Arafah je iskup za grijehe dvije godine posta. Posni Ašura iskup za grijehe od jedne godine. Muqtadir Ameen Ameen poklapa sa anđelima, onda prethodni grijesi će biti oprošteni ... kroz djela su grijesi. Ako sagira iskup za grijehe čovjeka grijeha sagira. Ako ne postoji grijeh ako je napisano sagira ili većih nagradu za svoja djela i svoje dostojanstvo. ... Značaj, ako ne i grijeh sagira gunahake pjesnici mogu očekivati ​​neke svjetlo. [Al-Majma sarahula muhayayaba, cut -6]

No comments:

Post a Comment