Thursday, November 12, 2015

O Allahu, odobriti nam slobodu od kazne pakla.




Arapske riječi za pakao, Bengal se zove "pakao" i perzijski nazivaju 'pakao'. Doslovno značenje rečenice su: prostor, prostor je pun tuge, najgorem položaju, prljavo mjesto, itd To je jedna od najčudnijih vrste nepodnošljive patnje agnidipta zatvor. Telo se nalazi u srcu pakla, presuda, itd asthimajba skroman vena vene izobličena dogoditi. Sudnji dan da kazni one koji su krivi, Bog je stvorio pakao.
Allah kaže u Kur'anu; Sigurno bazu pakla. Allahadrohidera utočište. Gdje će ostati godinama. (Al-Naba ': 2123)
Klasifikacija požara:
On mi je to rekao; Postoji sedam vrata pakla. Svaka vrata je dodijeljen različite grupe. (Al-Hijr: 44)
Jedan od sedam vrata pakla; 1. Donna. Jahima 3. 4. kućištem. Lazar 5. Saira 6. Hutamaha i 7. Pakao.
Različiti nivoi ukazuje vrste kriminala, kriminalci će biti kažnjeni. Kao što licemjeri, nevjernici, idolopoklonici, preljubnici, zelenaškim, korumpirana, nepravedan, uspostavljanje vjere Allahu za sve različite nivoe otpora, itd su navedene kazne.
Poslanik (e.), Sudnji dan će doći od toga glava, s dva oka, s kojima on vidi, on će imati dva uši i jezik sa kojom će moći da slušaju reči sa kojima on govori. Koji prolaze kroz prioritet je dat meni na tri osobe, 1. Ponosne i buntovan. Bog je odlučio da se bilo koga drugog osim Allaha, i 3. Slikar. (Tirmidhi)
Jahannamidare odjeća:
On je rekao da dvije strane u zavadi. Oni osporavaju oko Gospodara svoga; Oni koji ne vjeruju, odjevnih predmeta od požara su pripremljeni za njih; Topla voda će uložiti iznad njihovih glava. Do koje, u trbusima, a njihova koža koje će istopiti. Oni haturisamuha željeza volje. Kad god oni žele da izađu iz bola postao nepodnošljiv pakao, onda će se vratiti na njih. (To će se reći): Kušajte kaznu gorenjem. (Al-Hajj: 1922)
On je rekao da o odeći, odjeću će biti napravljen od katrana, teren, a vatra će nastaviti da bjesne. Jedan kaže, ". Svoje haljine od terena i vatra će pokriti svoja lica" (Sura Ibrahim: 50)
Fire Vrijeme:
Takabage tople vode; Shadow dim; Vatra, dim-hladno, ne-poštovanja. Jahannamidera ponižavajući poraz, konačni uvreda. Osim toga, oni će stajati na noge i pedeset hiljada godina. Oni su glad za piće, malo hrane, malo piće neće biti u mogućnosti da. Kolaps njihovih glava će nastojati žeđ, glad, intenzitet kalijaya dahakriya će pokrenuti, ali će biti postignuto na njih halatei. Jedan kaže, ". Vatra će spaliti njihova lica, i oni će biti tu da izgleda strašno" (Sura hodočašća: 104)
Hell, ja preuzak, ponos, uništavanje mjesta, pun tame, sve vrijeme vatra će zapaliti, jahannamira uvijek sigurni ovdje. Oštra, oštra priroda, crne i tamno u izgledu sa anđelima, kroz vrata pakla će biti strašno način. Čija je pojava na filozofiji kazne će se smatrati kao dodatna kazna. Oni su teško, nemilosrdan, više će koristiti pajser. Oni su vođeni sa zadnje strane, poruke-poruke od onih koji mogu u pakao, ali on će biti bačen u duboku. Zmija će ih grizu, gori odjeća će biti, neće biti učinjeno bilo koji od njih, ni jedan od njih neće biti spasitelj. Glava i noge vezani zajedno, grijehe će biti crna pojava, oni će plakati poraz i smrt će se zvati. Onda bi rekli, "Ti nisi smrti palubi, za mnogo uništenja." (Al-Furqan: 14)
Oni vjeruju u vlastite uvrnut mozak, to je razlog zašto oni se suočavaju sa situacijom danas. Jedan kaže, "oni će reći, ako smo slušali ili koristili naše inteligencije, ne bismo bili u vatri." (Sura Al-Mulk: 10), svi iz pakla će ih opsjedaju. Jedan kaže, "oni će biti ispod vatra krevet i posteljinu na vatru. Tako da smo nagraditi krivci "(Sura al-A'raf: 41)., Gdje će biti, će biti tamo s njima, krevet-plahte. Jedan kaže, ". Sigurno je stvar da se drže njegova kazna" (Al-Furqan: 65)
Allah kaže: "Uistinu, oni okružuju pakao." (Sura pokajanje: 49), nema izlaza. Rekavši: "Kada im koža je spaljena, ja ću zamijeniti ga drugim kožu. Oni mogu kušati patnje "(Sura An-Nisa: 56) i reći:".. Iskusite kaznu, ja ću učiniti samo povećati svoj kazna "(Al-Naba ': 30)
Raljama pakla na zemlji
Mnogi od vatre lice ove zemlje. Mukhagulokei vulkan je trebalo da bude čeljusti pakla. Međutim, neki kažu da ne suočavaju vatru pakla, u odnosu na usta. On je vulkanski Južnom Pacifiku Vanuatu dbipadesa dbiparaji Mekhala. Iyarusera vulkanski krater planine osjećaj pakao, će vas podsjetiti. Zemlja ima na svijetu najaktivnijih vulkana ekasesibala.
Rekavši da je puštanje iz pakla
O Allahu, odobriti nam slobodu od kazne pakla.
Oslobodite dua (wa Ajirnee minannara).

No comments:

Post a Comment