Thursday, December 1, 2016

Het belang van het leren van de Deen ...




"Als Allah het wil iemand gunst, Hij geeft hem inzicht (begrijpen) van deze religie."

[Sahih Bukhari vol.1 # 71, Tirmidhi en Musnad Ahmad]

Het voorbeeld van begeleiding en kennis die Allah heeft mij is als overvloedige regen op de aarde, waarvan sommige was vruchtbare grond, opgevangen regenwater en bracht de vegetatie en gras weer in overvloed. (En) een ander deel van het was moeilijk en hield het regenwater en Allah geprofiteerd van de mensen met het en ze gebruikt het voor het drinken, het maken van hun dieren drinken het en voor de irrigatie van de grond voor de teelt. (En) een deel ervan onvruchtbaar was, die geen van beide kon houden het water noch baren vegetatie (toen dat land gaf geen voordelen). De eerste is het voorbeeld van de persoon die Allah's religie begrijpt en krijgt uitkering (van de kennis), die Allah door mij (de profeet) heeft geopenbaard en leert en vervolgens leert anderen. Het laatste voorbeeld is dat van een persoon die niet de zorg voor het en neemt niet de leiding van Allah onthuld door mij (Hij is als dat dorre land.) "

[Sahih Al-Bukhari v.1 no.79. Overgeleverd door Abu Musa]

"Het is alleen degenen die kennis onder Zijn dienaren die Allah vrezen."

[Soerah Al-Fatir (35): 28]

'Zoekt kennis, omdat die het voor de zaak van Allah is een aanbidding. En wetende dat maakt je meer godvrezend; en het zoeken naar het is jihad, het onderwijs aan degenen die niet weten is liefdadigheid, beoordelen en te leren meer is als Tasbeeh. Door kennis Allah zal bekend worden en aanbeden. Met de kennis die Allah zal de mensen verheffen en hen leiders en imams, die op zijn beurt gids andere mensen. "

[Fatawa Ibn Taymiyya vol.10, p.39]

"Wie betreedt op een pad, op zoek naar de islamitische kennis, Allah zal de weg naar het Paradijs voor hem te verlichten. De engelen zullen hun vleugels, blij met deze zoeker van kennis te verlagen, en iedereen in de hemel en op aarde zullen vergiffenis te vragen voor de goed geïnformeerde persoon, zelfs de vissen in het diepste van de wateren zal vragen om zijn vergeving "

[Abu Dawud, Ibn Majah, Tirmidhi # 2835-sahih hadith]

"Hij die de dood achterhaalt, terwijl hij zich bezig met het verwerven van kennis met het oog op de heropleving van de islam met de hulp van het, daar een graad tussen hem en de Profeten in het Paradijs zal zijn."

[Al-Tirmidhi Hadith no. 249. Verteld door Al-Hasan al-Basri]



No comments:

Post a Comment