Monday, October 19, 2015

Врлина Асхура празан стомак



Врлина Асхура празан стомак
П: Чуо сам Асхура брзо или Екпиатион за грехе у протеклих годину дана даје право? Који греси опроштени; Важност? Због великог калибра дана, па шта?
Одговор:
Хвала Аллаху.
Један:
Посна Асхура Отплаћивање за грехе у протеклој години. У очекивању пророка савс рекао: "Надам се да ће Арафата да брзо Аллах награди опрости грехе у протеклој години и у наредној години. Брзо напред до прошлогодишњег Ашуре ће опростити грехе. "[Муслим (1162)] Ово је дан поста пред нама милошћу Алаха ће опростити гријехе у протеклој години. Заиста, Аллах је пуна Боунти.
Рамазан пости на Асхура велику част Посланика био веома заинтересован. Ибн Абас (РА) је испричао да је рекао: ". Пхајилатапурна дан Ашуре поста и Рамазана месец поста, Свети пророк није види себе као више заинтересовани да виде други Рамазан" [Сахих Бухари (1867)]
Хадис يتحرى награда пријем и разматрање интереса сат је поста.
Два:
Посланик Мухаммед, нека је мир на алахи Ашуре постом и због тога што су асхаби инспирисати керамаке Бухари хадис наратор (1865) Ибн Абас (РА) је испричао да је рекао: "Посланик савс када је дошао у Медину и нашао Јевреје посте на дан Ашуре чува. Он је рекао: Зашто радиш брзо? Рекли су: Ово је добар дан. На овај дан су Израелци, Бог је откупио од стране њихових непријатеља; Тако Посланик Муса постио на тај дан води. Посланик савс је рекао: Мојсије ближе од тебе. Као резултат тога, дан је постио и наредио другима да брзо. "
Хадис цитат: "То је добар дан" муслиманске традиције есецхе "Ово је велики дан. Мојсије и његов народ Бог је откупио овај дан, и удавио се фараона и његов народ убијен. "
Хадис цитат: "Мојсије, савс овај дан посте" Сахих Муслим, постоји мало више да "... у знак захвалности Аллаху; Тако бисмо постити на овај дан. "
Бухари есецхе други традицију: "Овај дан је велика част да ћемо брзо."
Хадис цитира: "посте другима, командовао је," Бухари есецхе други традицију ", рекао својим ученицима: Мојсије више него њихов сте најближи. Тако брзо ".
Три:
Ашура постом и опроштење грехова ће само сагира. Посебан значај се не може опростити без покајања. Навави (Рх), рекао је: Посна Асхура Екпиатион за грехе свих сагира. Један облик важности значења речи хадиса, Отплаћивање за грехе свих. Онда је рекао: "Арафах је испаштање за грехе две године поста. Посна Асхура Отплаћивање за грехе годину дана. Муктадир Амин Амин поклапа са анђелима, онда ће бити опроштено претходни греси ... кроз дела су греси. Ако сагира Отплаћивање за грехе човека син сагира. Ако нема грех ако се писана сагира или велика награда за своја дела и његовог достојанства. ... Важности, ако не и грех сагира гунахаке песници могу очекивати неко светло. [Ал Мајма сарахула мухаиаиаба, цут -6]


No comments:

Post a Comment