Thursday, November 12, 2015

Ey Allah'ım, cehennem azabından bize özgürlük verin.





Cehennem için Arapça bir kelime, Bengal 'cehennem' olarak adlandırılır ve Farsça 'cehennem' olarak adlandırılır. Cümlenin kelime anlamı vardır: uzay, uzay üzüntü, kötü pozisyon, pis bir yerde, vb dolu Bu dayanılmaz acı agnidipta cezaevinin garip tür biridir. Vücut bozuk vb asthimajba mütevazı ven damarları olur Hell, yargı, kalbinde yer almaktadır. Suçlu olanlar cezalandırmak için yargı günü, Allah cehennemi yarattı.
Allah Kuran-ı Kerim diyor; Cehennemin mutlaka bir üs. Allahadrohidera kutsal. Nerede yaş için kalacaktır. (Al-Nebe ': 2123)
Yangın sınıflandırma:
Bana bunu söyledi; Cehennemin yedi kapısı vardır. Her kapı farklı bir ekip atanır. (Hicr: 44)
Cehennemin yedi kapılarından biri; 1. Donna. Jahima 3. 4. gövdeli. Lazar 5. Saira 6. Hutamaha ve 7. Cehennem.
Suç türüne göre belirtilen Farklı düzeylerde, suçlular cezalandırılacaktır. Vb direniş tüm farklı düzeylerde, Allah'ın dinini kuran adaletsiz, usurious bozuk Böyle münafıklar, kâfirler, müşrikler, zina,, penaltı belirtilir.
Peygamber (s.), Kıyamet günü o, onun iki kulakları duyuyor eder görür ve hangi o konuşuyor hangi bir dil içinde olan iki göz ile, bir kafa bunun dışında gelecek. Öncelik geçiyoruz O üç kişi, 1 bana verildi. Gururlu ve isyankâr. Tanrı Allah, ve 3 başka kimse olmayı seçmiştir. Ressam. (Tirmizi)
Jahannamidare giyim:
O kavgalı iki tarafın dedi. Onlar Rablerine hakkında anlaşmazlığa; Yangın giysiler kendileri için hazırlanmış, İnkâr edenlere; Sıcak su başlarını üzerine dökeceğim. Hangi, karınlarının ve onların derileri o eriyecek olan. Onlar demir irade haturisamuha. Onlar acı haline dayanılmaz cehennem çıkmak istediğinizde, o kendilerine iade edilecektir. (Söz konusu olacaktır): yanma azabı tadın. (El-Hacc: 1922)
O giysi katran, zift yapılacaktır, giysi hakkında söylenen ve yangın öfke devam edecektir. Biri ". Saha ve yangın Onların giysiler yüzlerini kapsayacak" diyor (İbrahim Suresi: 50)
Yangın hava:
Takabage sıcak su; Gölge duman; Yangın, duman, soğuk, değil-saygı. Jahannamidera aşağılayıcı yenilgi, son hakaret. Ayrıca, ayakta ayakları ve elli bin yıl olacak. Onlar, içki için biraz yiyecek açlık, biraz içki mümkün olmayacaktır. Kendi başının çöküşü başlatacak susuzluk, açlık, şiddet kalijaya dahakriya çalışacağız, ama onlara halatei atılır. Biri ". Yüzlerini ateş yakar ve onlar korkunç bakmak için orada olacak" diyor (Sura Hac: 104)
Ben çok dar Cehennem, gurur, karanlığın tam yerin yıkılması, her zaman yangın burada jahannamira her zaman güvenen, tutuşturmak olacaktır. Sert sert doğa, siyah ve meleklerle görünüm karanlık cehennem kapılarından korkunç bir şekilde olacaktır. Cezanın felsefesine kimin görünüm ek bir ceza olarak kabul edilecektir. Daha kazayağı kullanacak, graceless, zordur. Onlar arkadan tahrik edilir, mesajlar-to Hell olanlar mesajlar, ama o derin içine atılacaktır. Yılan olacak giysiler yanma, onları ısıracak, bunlardan herhangi yapılması olmayacak, bunların hiçbiri kurtarıcısı olacaktır. Baş ve birlikte, günahlar siyah görünüm olacak bağladılar ayaklar, yenilgiyi ağlayacak ve ölüm çağrılır. Sonra da "Sen çok yıkım için ölüm güverte, değil." Derdi (Al-Furkan: 14)
Onlar bugün durumla karşı karşıyayız bu yüzden, kendi çarpık beyin inanıyorum. Bir "Biz dinledik vermiş veya aklımızı kullanmış olsaydı onlar Yangın olmaz, diyecekler." Diyor (Sure-Mülk: 10), cehennem hepsini kuşatan eder. Bir onlar ateş yatak ve yangın yaprak altında olacak "diyor. Böylece biz zalimleri ödüllendiririz "(Sure el-A'raf: 41)., Onlar nerede olacağını, onlarla birlikte orada çarşaf olacaktır. Biri ". Şüphesiz şey onun ceza sarılmak için" diyor (Al-Furkan: 65)
Allah ", Şüphesiz cehennem çevreleyen olanlar" diyor. (Sura tövbe: 49), kaçış yoktur. Having şunları söyledi: kendi cilt yandığı zaman "Ben başka bir cilt ile yerini alacaktır. . Onlar "(Yasin Suresi Nisa: 56) ve de ki:" azabı tadabilirsiniz. Tadın ceza, ben sadece bunu senin cezayı artacak "(Al-Nebe ': 30)
Yeryüzünde cehennem çeneler
Bu dünyanın yangın yüzünün çoğu. Mukhagulokei yanardağ cehennem çeneleri olması gerekiyordu. Ancak, bazı onlar ağız ile karşılaştırıldığında, cehennem ateşi yüz yok söylüyorlar. O volkanik Güney Pasifik Vanuatu dbipadesa dbiparaji Mekhala olduğunu. Cehennemde Dağı anlamda volkanik krater Iyarusera, size hatırlatacaktır. Ülke dünyanın en aktif volkanlar ekasesibala vardır.
Cehennemden serbest söyleyen
Ey Allah'ım, cehennem azabından bize özgürlük verin.
Bırakın dua (wa Ajirnee minannara).

No comments:

Post a Comment