Wednesday, December 23, 2015

Wat moslims zich niet realiseren is dat ....




Groet de kuffaar op Kerstmis en andere religieuze feestdagen van hen is haram, bij consensus, zoals Ibn al-Qayyim, moge Allah hem genadig zijn, zei in Ahkaam Ahl al-Dhimmah: "Feliciteren de kuffaar op de rituelen die alleen maar tot hen behoren haraam bij consensus, net als hen feliciteren met hun feesten en vasten door te zeggen: 'Een gelukkige festival om u' of 'Kunt u genieten van uw festival,' enzovoort. Als degene die dit zegt is gered van kufr, het is nog steeds verboden. Het is als feliciteren iemand te knielen aan het kruis, of zelfs erger dan dat. Het is als een grote zonde als feliciteren iemand voor het drinken van wijn, of vermoorden van iemand, of het hebben van ongeoorloofde seksuele relaties, enzovoort. Veel van die die hebben geen respect voor hun religie vallen in deze fout, en niet beseffen het aanstootgevende van hun acties Wie feliciteert een persoon voor zijn ongehoorzaamheid of bid'ah of kufr stelt zich bloot aan de toorn en woede van Allah. ".
Feliciteren hen weerspiegelt ook de aanvaarding van hun riten en rituelen, die niets anders dan ongeloof zijn.
Het is niet toegestaan ​​voor hem om hen te feliciteren voor deze; als hij een moslim. En is het niet toegestaan ​​voor hem om te reageren op deze groet als ze hem feliciteren voor deze; als hij een moslim.
Subhan'Allah! Zullen we hen te feliciteren voor een vakantie die wordt beschouwd als een religieuze praktijk? En dit is iets anders dan zijn blij met ongeloof? Maar de meeste van hen die feliciteer hen niet van plan om hun religie of praktijken te verheffen, maar ze alleen van plan wat; te zijn hoffelijk. En dit is onjuist.
Als iemand zegt; Ik ben hoffelijk omdat ze zijn vriendelijk voor mij en ze feliciteren me voor Eid al-Fitr en Eid al-Adha. Wij zeggen: Alhamdulillah. Als ze feliciteer u met offerfeest en Eid Al-Fitr, dan hebben ze je gefeliciteerd voor regelgevend vakantie, die Allah heeft gemaakt voor zijn slaven. En het is verplicht voor offerfeest en Eid Al-Fitr om hun vakantie te zijn, want het is verplicht voor hen om de islam te accepteren. Maar als je hen te feliciteren voor de kerst dan bent u hen feliciteren voor een vakantie die Allah niet heeft aangewezen als een vakantie.
Zo Kerstmis heeft geen basis in de geschiedenis en het heeft geen basis in de religieuze wetgeving. Iesa ibn Maryam hen niet geboden om het vakantiehuis te vestigen. Zo is het ook dat, wat in de religie van de Messias als innovatie en dwaling werd ingevoerd, of het was voorgeschreven in de wetgeving van Eesa ibn Maryam, maar het is ingetrokken door de wetgeving van de islam. Het heeft dan ook geen basis door een schatting. Want als we zeiden het is van de innovatie van de christenen en het is niet uit hun wetgeving; dan is een dwaling. En als we gezegd dat het uit hun wetgeving, dan is ingetrokken; en om Allah te aanbidden met een opgeheven religie is een dwaling; het is dus misleiding door een schatting. En omdat het is een dwaling, hoe wordt het passend voor mij, terwijl ik-ben een moslim-om hen te feliciteren voor het ?!
En we hebben beantwoord de vraag van hen feliciteren ons voor onze Eid en wij hen niet feliciteren voor hun vakantie, omdat onze Eid is wetgeving gemaakt door Allah de Verhevene; terwijl hun vakantie niet wordt wetgeving gemaakt. Dit is omdat het is ofwel gefabriceerd in hun wetgeving of opgeheven door onze wetgeving. Het heeft dus geen basis in elk opzicht.
Feliciteren de kuffaar op hun religieuze feesten haram is om de beschreven door Ibn al-Qayyim mate, omdat het impliceert dat men aanvaardt of goedkeurt hun rituelen van kufr, zelfs als men die dingen niet zouden accepteren voor zichzelf. Maar de moslim niet de rituelen van kufr aceept of feliciteren met iemand anders voor hen, want Allah aanvaardt geen enkele van die helemaal niet, zoals Hij zegt (interpretatie van de betekenis):
"Als je niet geloven, dan voorwaar, Allah is niet in de behoefte van u, Hij houdt niet ongeloof voor Zijn dienaren. En als je dankbaar bent (door zich gelovigen), Hij is blij daarmee voor u..."
[Surat al-Zumar 39: 7]
"... Deze dag heb ik geperfectioneerd (afgerond) van uw religie voor u, voltooide Mijn gunst aan u, en u hebt gekozen voor de islam als godsdienst..."
[Surat al-Maa'idah 5: 3]
Dus hen feliciteren is verboden, of ze je collega's op het werk of op andere wijze.
Als ze begroeten ons ter gelegenheid van hun feesten, moeten wij niet reageren, omdat deze zijn niet onze festivals, en omdat ze niet festivals die aan Allah acceptabel zijn. Deze festivals zijn vernieuwingen in hun religies, en zelfs degenen die vroeger kunnen zijn voorgeschreven zijn ingetrokken door de religie van de islam, waarmee Allah zond Mohammed (ﷺ) aan de gehele mensheid. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):
"Wie zoekt een andere dan de Islam godsdienst, het zal nooit worden geaccepteerd van hem, en in het Hiernamaals zal hij één van de verliezers zijn." [Aal 'Imraan 3:85]
Allah beschrijft Christenen als "degenen die verdwaald ging" in het eerste hoofdstuk van de Koran, dus om iets dat zelfs niet wordt gesanctioneerd in hun religie te vieren is om te impliceren dat hun dwaling is van geen belang. om deel te nemen in hun feesten of te groeten als 'vrolijke / gelukkig kerstfeest' geven is aan te moedigen en te feliciteren in hun daden in plaats van censuur hen voor hun leugen. Dit is in tegenstelling tot de Koran leer waarbij Allah zegt,
Zij geloven in Allah en de Laatste Dag; Zij sporen aan wat goed is en verbieden wat verkeerd is; en zij haasten (in emulatie) in (alle) goede werken: Ze zijn in de gelederen van de rechtvaardigen. (Koran 3: 114)
Help gij elkander in deugdzaamheid en vroomheid, maar hulp elkander niet in zonde en rancune. Vrees Allah, Allah is streng in het straffen. (Koran 5: 2)
Het is haram voor een moslim om uitnodigingen op dergelijke gelegenheden te aanvaarden, want dit is erger dan hen feliciteren omdat het impliceert deel te nemen in hun vieringen.
Ook moslims verboden om de kuffaar imiteren door het hebben van partijen bij zulke gelegenheden, of het uitwisselen van geschenken, of het uitdelen van snoep of eten, of het nemen van verlof, enz., Omdat de Profeet (ﷺ) zei: "Wie een volk imiteert is een van hen." Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah zei in zijn boek Iqtidaa 'al-Siraat al-Mustaqeem mukhaalifat ashaab al-jaheem: "Het imiteren van hen in sommige van hun festivals impliceert dat men blij is met hun valse overtuigingen en praktijken, en geeft hen de hoop dat kunnen zij de kans om te vernederen en te misleiden de zwakken te hebben. "
Wie doet er iets van deze soort is een zondaar, of hij doet het uit beleefdheid of om vriendelijk te zijn, of omdat hij te verlegen om te weigeren, of om welke andere reden dan ook, want dit is hypocrisie in de Islaam, en omdat het maakt de kuffaar trots op hun religie.
Allah is Degene die we vragen om de moslims trots op hun religie, om hen te helpen standvastig houden aan het, en om hen te zegevieren over hun vijanden te maken, want Hij is de Sterke en Almachtige.
Majmoo'ah Fataawa wa Rasaa'il al-Shaykh Ibn 'Uthaymeen, 3/369)
Imam Ibn al-Qayyim (moge Allah genade met zijn ziel) zei: ".. In plaats dat (feliciteren met een ongelovige op Kerstmis) is de grootste zonde met Allah en het wordt meer gehaat dan feliciteren met iemand voor het drinken van alcohol of het doden van een ziel of het plegen onwettige seksuele gemeenschap en de wil van het. "
● [أحكام أهل الذمة 1 \ 441]
Ibn al-Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) zei over de feesten van de mensen van het Boek:
Net zoals het is niet toegestaan ​​voor hen om hen openlijk te vieren, is het niet toegestaan ​​voor de moslims om hen te helpen in die of deelnemen met hen, volgens de consensus van de geleerden. Dit werd duidelijk door de fuqaha 'die volgen de vier imams, in hun boeken vermeld.
Toen hij (moge Allah hem genadig zijn), de woorden van de imams van de madhhabs en de prominente geleerden aangehaald.
Ahkaam Ahl al-Dhimmah (3 / 1245-1250).
Moslims, door de genade van Allah, zijn geboden een complete manier van leven waarin de details wat het beste is en het meest gunstig voor het hele menselijke ras. Wij hebben de Koran en de Soennah, en vast te klampen aan hen is een aspect van het geloof, ongeacht de beschimpingen van liberale moslims en niet-moslims, die ons kunnen noemen 'radicalen' en 'fundamentalisten'. Fundamenteel zijn, is een onderdeel van de islam als'Ā'isha (Radiy Allāhu'anha) overlevert dat de Profeet (sallalahu Allāhu'alayhi wa salaam) zei: "Wie innoveert iets in deze zaak van ons (islam), dat is niet een deel ervan zal hebben is afgewezen. "
Kerst blijft een duidelijke waarschuwing en voorbeeld voor de moslims van wat er kan gebeuren met de islam als we innovaties in ons geloof accepteren. Vast te klampen aan de Koran en de Soennah zoals begrepen door de salaf is de enige manier om binnen de geheiligde parameters van onze deen te blijven. Kerstmis is een fenomeen dat het bewustzijn van de Moslim leken moeten encite bedachtzaam over degenen van wie ze hun religie en religieuze kennis te zijn. Wij danken Allah voor het behoud van ons geloof en bidden dat hij schenken ons de mogelijkheid om te verblijven op het rechte pad.

No comments:

Post a Comment