Friday, August 19, 2016

obavezan zadržati bradu




Assalamualaikum.
obavezan zadržati bradu
=============
U našoj zemlji, postoji zabluda o da zadrži bradu, i to je-
Držite iz obrezivanje; Stoga, ukoliko ne postoji dobar i nema problema ako je bradu, a obrezivanje se obavlja, a šta ne. "
Bez sumnje, to je potpuno zabluda.
Uzvišeni Allah kaže:
وما آتاكم الرسول فخذوه وما نهاكم عنه فانتهوا واتقوا الله إن الله شديد العقاب
I šta god vam Poslanik daje, prihvati to, i sve što on zabranjuje vam se uzdrže od njega, i bojte se Allaha jer Allah je žestok kaznom.
[Al-Hashr, 59/7]
Allahov ﷺ rekao,
أحفوا الشوارب وأعفوا اللحى
Tomara smanjiti brkove i pustite bradu da raste. [Sahih Muslim H / 488]
Navedeni stih Kur'ana velikog svemira, "Amin Prorok ﷺ dao teža kazna, ako ne budemo piše. Allahov ﷺ rekao je, i duge brade proroka Božjih zapovijedi moraju uzeti u obzir obavezno, stoga obavezno bradu.
.
Dakle, bez obzira na zabranu Allahovog ﷺ, koji su stalno iz obrijao, to je o, to je oko 4 sata dnevno ... oni možda ne znaju da ste uključeni u greh pjesnika! Zbog tebe, Allahov ﷺ rekao da zabrane ignorisao rezultati koji će postojati u lice 4 sata.
-
Šta mislite starac neće umrijeti prije nego što. Samo mislim, ako ste odmah umrli, ili su umrli u jutarnjim ili u večernjim satima ... onda je umro Parasu Sudnjem danu će vam, bez brade, onda šta će vam odgovoriti da je Bog kada će bih da znam,
Sam obrijao bradu proroka nije bilo dozvoljeno da rade, zašto zabranjuju da
Zar ne čuješ?
-
Dakle, izvolite i pokajanje danas; Molimo vas da pokajanje sada. U suprotnom, čekati za Dan kijameta, Allah je žestok kaznom.

No comments:

Post a Comment