Thursday, December 1, 2016

Значај учења Деен ...




"Ако Алах жели да фаворизује некога, он му даје разумевање (разумевање) од ове религије."

[Сахих Бухари вол.1 # 71, Тирмизи и Муснад Ахмед]

Пример смерница и знања са којима Аллах је послао мене је као богата киша пада на земљу, од којих су неки била плодно тло, апсорбује кишницу и роди вегетацију и траву у изобиљу. (И) други део од тога је било тешко и држао кишницу и Аллах користи људима са њом и они га користе за пиће, што ће своје животиње пију из њега и за наводњавање земљишта за узгој. (И) део тога је нероткиња, који би могао ни држати воду ни родити вегетације (тада та земља није дала повластице). Први је пример особе која схвата Аллахову вјеру и добија корист (од знања), коју је Аллах открио кроз мене (пророка) и учи, а затим учи друге. Последњи пример је особа која не мари за њега и не узима вођење Аллахов открио кроз мене (је такав јаловине.) "

[Сахих Бухари В.1 Но.79. Наратор Абу Муса]

"То је само они који имају знање међу својим робовима који се плаше Аллаха."

[Соорах Ал-Фатир (35): 28]

"Тражите знање, јер тражи да у име Аллаха је обожавање. И знајући то чини више богобојазним; и потрази за њега је џихад, предавању на оне који не знају је милостиња, преглед и учење је више је као Тасбеех. Знањем Аллах ће бити позната и обожаван. Са знањем Аллах ће подићи људе и да их лидери и имами, који ће заузврат водича другим људима. "

[Чланци Ибн Тејмијје Вол.10, п.39]

"Ко гази на путу у потрази за исламске знања, Аллах ће олакшати пут до раја за њега. Анђели ће смањити своја крила, задовољан овим азила знања, и сви на небесима и на земљи ће тражити опроштај за стручна особа, чак и рибе у најдубљи вода ће тражити опроштај "

[Ебу Давуд, Ибн Мајах, Тирмизи # 2835-Сахих хадис]

"Онај кога смрт преузима док је ангажован у стицању знања са циљем да се оживљавање ислама уз помоћ њега, да ће бити један степен између њега и пророке у Рају."

[Ел-Тирмизи Хадис бр. 249. Преноси Ал-Хасан ел-Басри]

No comments:

Post a Comment