Thursday, December 1, 2016

Η σημασία της εκμάθησης της Deen ...




«Αν ο Αλλάχ θέλει να ευνοήσει κάποιον, του παραχωρεί την κατανόηση (κατανόηση) αυτής της θρησκείας."

[Sahih Bukhari Vol.1 # 71, Tirmidhi και Musnad Ahmad]

Το παράδειγμα της καθοδήγησης και της γνώσης με την οποία, ο Αλλάχ έστειλε μένα είναι σαν άφθονη βροχή που πέφτει στη γη, μερικές από τις οποίες ήταν γόνιμο έδαφος, απορροφάται το νερό της βροχής και έφερε στο προσκήνιο της βλάστησης και γρασίδι σε αφθονία. (Και) ένα άλλο μέρος του ήταν σκληρά και κράτησε το νερό της βροχής και ο Αλλάχ ωφέλησαν τους ανθρώπους με αυτό και θα το χρησιμοποιείται για πόση, καθιστώντας τα ζώα τους να πίνουν από αυτό και για την άρδευση της γης για καλλιέργεια. (Και) ένα μέρος του ήταν στείρα η οποία, δεν μπορούσε ούτε να κρατήσει το νερό, ούτε να φέρει στο προσκήνιο τη βλάστηση (τότε ότι η γη δεν έδωσε παροχές). Το πρώτο είναι το παράδειγμα του ατόμου που κατανοεί τη θρησκεία του Αλλάχ και παίρνει οφέλους (από τη γνώση), το οποίο ο Αλλάχ αποκάλυψε μέσω μου (ο Προφήτης) και μαθαίνει και, στη συνέχεια, διδάσκει τους άλλους. Το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό ενός ατόμου που δεν νοιάζεται γι 'αυτό και δεν λαμβάνει καθοδήγηση του Αλλάχ αποκάλυψε μέσα από μένα (Είναι σαν αυτή την άγονη γη.) "

[Sahih Al-Bukhari v.1 no.79. Αφήγηση από Αμπού Μούσα]

"Είναι μόνο όσοι έχουν γνώση ανάμεσα σε δούλους Του, που φοβούνται τον Αλλάχ».

[Soorah Al-Fatir (35): 28]

"Αναζητούν τη γνώση, επειδή αναζητούν για χάρη του Αλλάχ είναι μια λατρεία. Και γνωρίζοντας ότι σας κάνει πιο θεοφοβούμενος? και ψάχνουν για αυτό είναι τζιχάντ, διδασκαλία σε όσους δεν ξέρουν είναι φιλανθρωπία, την αναθεώρηση και την εκμάθηση περισσότερο είναι σαν tasbeeh. Μέσω της γνώσης Αλλάχ θα γίνει γνωστό και λατρεύεται. Με τη γνώση Αλλάχ θα ανυψώσει τους ανθρώπους και να τους ηγέτες και τους ιμάμηδες, που θα στον οδηγό τη σειρά τους άλλους ανθρώπους. "

[Fatawa Ibn Taymiyya vol.10, σελ.39]

"Όποιος βαδίζει σε ένα δρόμο σε αναζήτηση της ισλαμικής γνώση, ο Αλλάχ θα διευκολύνει τον δρόμο για τον Παράδεισο για τον ίδιο. Οι άγγελοι θα μειώσει τα φτερά τους, ικανοποιημένοι με αυτό το αναζητητής της γνώσης, και όλοι στους ουρανούς και στη γη θα ζητήσω συγγνώμη για το καταρτισμένο άτομο, ακόμα και τα ψάρια στο βαθύτερο των υδάτων θα ζητήσει συγχώρεση του "

[Αμπού Dawud, Ιμπν Majah, Tirmidhi # 2835-Sahih χαντίθ]

«Αυτός τους οποίους ο θάνατος προσπερνά ενώ ο ίδιος ασχολείται με την απόκτηση της γνώσης με σκοπό την αναβίωση του Ισλάμ με τη βοήθεια του, θα υπάρξει ένας βαθμός ανάμεσα σε αυτόν και τους Προφήτες στον Παράδεισο."

[Al-Tirmidhi Hadith όχι. 249. Αφήγηση από την Αλ-Χασάν αλ-Basri]

No comments:

Post a Comment