Thursday, December 1, 2016

Importanța învățării Deen ...




"Dacă Allah vrea să favorizeze pe cineva, El îi dă înțelegere (înțelegere) a acestei religii."

[Sahih Bukhari vol.1 # 71, Tirmidhi și Musnad Ahmad]

Exemplul de îndrumare și de cunoștințe cu care, Allah a trimis pe mine este ca o ploaie abundentă care cade pe pământ, unele dintre ele fiind sol fertil, absoarbe apa de ploaie și a adus vegetație și iarbă din abundență. (Și) o altă parte din ea a fost greu și a avut loc apa de ploaie și Allah a beneficiat poporul cu el și l-au folosit pentru băut, ceea ce face animalele lor să bea din ea și pentru irigarea terenului pentru cultivare. (Și) o parte din ea era stearpă care, nici nu a putut ține apa și nici nu aduce vegetație (atunci că terenurile nu au dat beneficii). Primul este exemplul celui care înțelege religia lui Allah si sa primeasca beneficii (din cunoștințele), pe care Allah a revelat prin mine (Profetul) și învață și apoi învață pe alții. Ultimul exemplu este acela al unei persoane care nu-i pasă de ea și nu ia îndrumarea lui Allah revelat prin mine (El este ca acel teren arid.) "

[Sahih Al-Bukhari v.1 nr.79. Narat de Abu Musa]

"Este doar cei care au cunoștințe printre robii Săi, care se tem de Allah."

[Soorah Al-Fatir (35): 28]

"Căutați cunoștințe, pentru că ea caută de dragul lui Allah este o închinare. Și, știind că te face să te mai cu frică de Dumnezeu; și căutarea este jihadul, predarea-l la cei care nu știu este caritate, revizuirea și învățarea mai este ca tasbeeh. Prin cunoașterea lui Allah va fi cunoscut și s-au închinat. Cu cunoștința lui Allah va ridica oamenii și să le lideri și imami fac, care va fi, în ghidul de rândul său, alte persoane. "

[Fatawa Ibn Taymiyya vol.10, p.39]

"Oricine pășește pe un drum în căutarea cunoașterii islamice, Allah va ușura calea spre Paradis pentru el. Îngerii vor coborî aripile, mulțumit de acest căutător de cunoaștere, și toți cei din ceruri și de pe pământ va cere iertare pentru persoana cunoștință de cauză, chiar și peștii în cea mai adâncă a apelor va cere iertare lui "

[Abu Dawud, Ibn Majah, Tirmidhi # 2835-Sahih Hadis]

"Cel pe care moartea preia în timp ce el este angajat în dobândirea de cunoștințe în vederea revigorarea Islamului cu ajutorul ei, va exista un singur grad între el și proorocii în Paradis."

[Al-Tirmidhi Hadith nr. 249. Relatat de Al-Hasan al-Basri]



No comments:

Post a Comment