Thursday, December 1, 2016

Vikten av att lära sig Deen ...




"Om Gud vill gynna någon, ger han honom förståelse (förståelse) av denna religion."

[Sahih Bukhari Vol.1 # 71, Tirmidhi och Musnad Ahmad]

Exemplet med vägledning och kunskap som har Allah sänt mig är som rikligt regn som faller på jorden, av vilka några var bördig jord, absorberas regnvatten och födde vegetation och gräs i överflöd. (Och) en annan del av det var svårt och höll regnvatten och Allah gynnade människor med det och de använde det för att dricka, vilket gör deras djur dricker från det och för bevattning av mark för odling. (Och) en del av det var ofruktsam som varken kunde hålla vatten eller föda vegetation (då det landet gav inga fördelar). Den första är exemplet på den person som förstår Allahs religion och får fördel (från kunskap), som Gud har uppenbarat genom mig (profeten) och lär sig och sedan lär andra. Det sista exemplet är att en person som inte bryr sig om det och tar inte Allahs vägledning avslöjade genom mig (han är som karga land.) "

[Sahih Al-Bukhari v.1 No.79. Berättat av Abu Musa]

"Det är bara de som har kunskap bland Hans slavar som fruktar Allah."

[Sura Al-fatir (35): 28]

"Seek kunskap, eftersom söker den för Allahs skull är en dyrkan. Och att veta om det gör dig mer gudfruktiga; och söker efter det är jihad, undervisning det till dem som inte vet är välgörenhet, granska och lära sig det mer är som tasbeeh. Genom kunskap Allah kommer att bli känd och tillbad. Med den kunskap Allah kommer att lyfta människor och göra dem ledare och imamer, som i sin tur styr andra människor. "

[Fatawa Ibn Taymiyya Vol.10, s.39]

"Den som trampar på en väg på jakt efter islamisk kunskap, kommer Allah underlätta vägen till paradiset för honom. Änglarna kommer att sänka sina vingar, nöjd med denna sökare av kunskap, och alla i himlarna och på jorden kommer att be om förlåtelse för kunnig person, även fiskarna i djupaste av vatten kommer att be om förlåtelse "

[Abu Dawud, Ibn Majah, Tirmidhi # 2835-sahih hadith]

"Han som död overtakes medan han är engagerad i att skaffa kunskap i syfte att återuppliva islam med hjälp av det, kommer det att finnas en grad mellan honom och profeterna i paradiset."

[Al-Tirmidhi Hadith nr. 249. Berättad av Al-Hasan al-Basri]

No comments:

Post a Comment