Thursday, December 1, 2016

Deen'i Öğrenmenin Önemi ...




"Eğer Allah birisini lehtarlamak istiyorsa, ona bu dinin kavranmasını sağlar."

[Sahih Buhari 1, 71, Tirmizi ve Musnad Ahmed]

Allah'ın beni gönderdiği rehberlik ve bilgi örneği, bazıları verimli toprağa dayanan, yağmur suyunu emen ve bitki örtüsü ve otu bol miktarda getiren yeryüzüne düşen bol miktarda yağmur yağması gibidir. (Ve) bir başka kısmı yağmur suyunu tuttu ve yağmur suyu tuttu ve Allah halkı onunla birlikte kullandı ve içki içmek için hayvanlarını kullandı ve tarladan sulama için topraklarını suladı. (Ve) onun bir kısmı, ne su tutun ne de bitki örtüsü (o zaman bu arazi yararı vermedi) getiremedi, kısırdı. Birincisi, Allah'ın dinini anlayan ve Allah'ın indirdiği (Peygamber) bilgiyi elde eden, başkalarını öğrenen ve öğreten kişinin örneğidir. Son örnek onun için önemseyen ve benim aracılığıyla ortaya atılan Allah'ın rehberliğini kabul etmeyen bir kişinin hikayesidir (o da o zavallı ülkeye benzemektedir) "

[Sahih el-Buhari v.1 no.79. Ebu Musa'nın anlattığı]

"Bu, yalnızca köleleri arasında Allah'tan korkan bilgisi olanlardır."

[Soorah Al-Fatir (35): 28]

"Bilgi isteyin, çünkü Allah uğruna aramak bir ibadettir. Ve bunu bilerek Allah'ı korkutan şey yapar. Ve bunun cihad olduğunu araştıran, bunu bilmeyenler için öğreten hayır, onu gözden geçirip öğrenmek, tasbeeh gibidir. Bilgiyle Allah bilinir ve ibadet edilir. Bilgiyle Allah, insanları yükseltip onları önder ve imam haline getirir ve onlara başkalarını yönlendirir. "

[Fatawa İbn Teymiyye cilt 10, s.39]

"İslami bilgiyi bulma yolunda ilerleyen kimse, Allah onun için Cennet yolunu kolaylaştıracaktır. Meleklerin kanatlarını indirip, bilgi arayanlardan memnun kalacakları, göklerde ve yerde bulunan herkes bilgili kişi için af dileyecek, hatta en derin sulardaki balıklar da affedilmesini isteyecektir "

[Ebu Davud, İbn Mace, Tirmizi 2835-sahih hadis]

"İslam'ı ona yardım ederek canlandırmak için bilgi edinmeye çalışırken ölümü takip eden kişi, onunla Cennet Peygamberleri arasında bir derece daha olacak" dedi.

[Tirmizî Hadis no. 249. Al-Hasan el-Basri'nin anlattığı]

No comments:

Post a Comment