Saturday, April 7, 2018

Отварач ока онима који "раде за успостављање Хилафаха"



Image may contain: text

Хилаафа је трајала 30 година. Затим је постојао краљевство кога Аллаах даје за кога год жели

Од акидах муслимана је тај да у складу са откривеним текстовима верује да је хилаафах трајао тридесет година, да је та хилаафа била на путу пророштва, да га је Аллаах подигла и заменила га краљем, и да је пре до приступа сата, Алла ће још једном послати Кхилаафах по Пророчку методологију. И ово садржи веселу поруку за муслимана који показује забринутост за његову акиду и труди се да очисти своје вјере, враћајући се на оно у чему су били Друштви у вријеме Проротхоода и праведно вођене кхилаафах.

Хасет је причала Сафеенах (радиаллааху анху), да је Посланик (саллаллааху алаихи васаллам) рекао:

خلافة النبوة ثلاثون سنة ثم يوتي الله الملك من يشاء

Пропитска хилаафа ће трајати тридесет година. Тада ће Алах дати власт до кога год жели.

Пријавили су Абу Давуд и ал-Хааким. Сахеех ал-Јаами 'ас-Сагхеер (број 3257) је прогласио Сахеха од Имаам ал-Албаани (рахимахуллаах).

И у Сунану Абу Давуда, наступа након овог хадеетх-а, што је рекао Саеед бин Јамхаан, који је причао из Сафине:

Сачувајте на овој страници: Уколико желите да се пријавите, кликните на дугме за потврду, а затим кликните на дугме за потврду, а затим кликните на дугме за потврду, а затим кликните на дугме Сачувај

Сафена је рекла (за мене): држи (значење, слушај), хилаафах Абу Бакр (радиаллааху анху) је био две године, а [Умар (радиаллааху анху) је било десет година, а [то] Утхмаан (радиаллааху анху) дванаест година и [Але] (радиаллааху анху) шест година.

Абу Давуд, Китааб ус-Суннах, поглавље о Кхулафаа, (број 4647).

Такође, извјештава Сафена, ријеч пророка (саллаллааху алаихи васаллам):

Посљедња промјена у средњој школи ثلاثون سنة ثم ملك بعد ذلك

Хилаафа за мном у Уммах ће трајати тридесет година. Онда ће после тога бити краљевство.

Пријављен у Муснад Имаам Ахмад, од стране ат-Тирмидхи, Муснад Аби Иа'лаа и Ибн Хиббаан. Сахеех ал-Јаами 'ас-Сагхеер (број 3341) је прогласио Сахеха од Имаам ал-Албаани (рахимахуллаах).

Од Худхаифаха да је Посланик (саллаллааху алаихи васаллам) рекао:

تكون النبوة فيكم ما شاء الله ان تكون, ثم يرفعها الله اذا شاء ان يرفعها, ثم تكون خلافة على منهاج النبوة, فتكون ما شاء الله ان تكون, ثم يرفعها الله اذا شاء ان يرفعها, ثم تكون ملكا عاضا, فيكون ما شاء الله ان تكون , ثم يرفعها الله اذا شاء ان يرفعها, ثم يكون ملكا جبريا, فتكون ما شاء الله ان تكون, ثم يرفعها اذا شاء ان يرفعها, ثم تكون خلافة على منهاج النبوة, ثم سكت

Пророчић ће остати међу вама све док Аллах хоће. Онда ће га Аллаах подићи кад хоће да га подигне. Тада ће бити хилаафа по пророчкој методологији. И то ће трајати све док Аллах хоће да траје. Онда ће га Аллаах подићи кад хоће да га подигне. Затим ће се грижити краљевство, и то ће остати све док Аллах хоће да остане. Онда ће га Аллаах подићи кад хоће да га подигне. Тада ће бити тиранско (присилно) краљевство и то ће остати све док Аллах хоће да остане. Тада ће га подићи када хоће да га подигне. Тада ће бити хилаафа по пророчкој методологији.

Затим је он (Пророк) тихо.

Пријавили су Ахмад и Абу Давуд. Силсилах ас-Сахеехах из Имаам ал-Албани (1/34 број 5) и то је Сахеех. А Шејх ал-Албаани (рахимахуллаах) је коментарисао овај хадет:

ومن البعيد عندي حمل الحديث على عمر بن العزيز; لان خلافته كانت قريبة العهد بالخلافة الراشدة, ولم يكن بعد ملكان: ملك عاض وملك جبرية والله اعلم

По мом мишљењу, он је далеко од тога да примењујем овај хадес на (хилаафах) Умар бин Абдил-Азеез, јер је његова хилаафа била близу исправно вођене кхилаафах, и две врсте краљевства, гриза краљевства и присиљавања, тиранско краљевство се није догодило након (праведно вођене кхилаафах).

И Абу Умаамах говори да је Посланик (саллаллааху алаихи васаллам) рекао:

Најновије вести Најновије вести Најновије вести Најновије вијести Најновије вести Најновије вести Најновије вести Најновије вести

Руке Ислама ће се поништити, један по један, и сваки пут када се рука буде поништена, људи ће се брзо држати оног који га прати. Први од њих је поништен је правило (ал-хукм), а последњи од њих је молитва (ас-салаат).

Известио Ахмад у свом Муснад, Ибн Хиббаан и ал-Хааким. Сахеех ал-Јаами 'ас-Сагхеер (број 5057) од Схаикх ал-Албаанее који је прогласио Сахеехом.

А Схаикх Абдул-Азеез бин Баз (рахимахуллаах) је коментарисао, према претходном хадеетх-у (како се то дешава у Мајмоо-у ул-Фатаава ва Макаалаат ал-Мутанавви'ах):

Ако желите да се пријавите на следећи начин, погледајте следеће чланке: "Не могу да прочитам". Објашњавам да је реч о томе да ли желите да се пријавите и да се пријавите за пријаву. Ако желите да се пријавите, молимо вас да се региструјете и сазнате више о томе како се налазите на нашем сајту.

И значење његове изреке у хадеетх-у: "Први од њих ће бити укинут правило (ал-хукм)", његово значење је очигледно, а то је одсуство руље

No comments:

Post a Comment